What's new

Any idea why my clock is out by 1 hour!?

gibbomufc

New Member
Joined
Feb 23, 2012
Messages
25
Reaction score
0
It's jailbroken, and I've tried everything! :(

World clock is showing the right time, the one in the status bar isn't!?

See pics below

$ImageUploadedByTapatalk1368483409.532392.jpg$ImageUploadedByTapatalk1368483429.664726.jpg
 

Attachments

  • $ImageUploadedByTapatalk1368483417.264544.jpg
    $ImageUploadedByTapatalk1368483417.264544.jpg
    4.8 KB · Views: 385
Last edited:

willerz2

Super Moderator
Staff member
Joined
Aug 15, 2012
Messages
7,663
Reaction score
655
Location
New York
Are you sure your time zone is correct? Generally that's the cause if not daylight savings.
 
OP
G

gibbomufc

New Member
Joined
Feb 23, 2012
Messages
25
Reaction score
0
It's set to automatic so it should be right!?
 

zstairlessone

Well-Known Member
Joined
Feb 12, 2012
Messages
2,643
Reaction score
4,219
It's set to automatic so it should be right!?

Are you in London or along UTC north or south? Your time zone is set to GMT (UTC) and if it's not where you live...

Also make sure your time zone is set up to use location service
 

willerz2

Super Moderator
Staff member
Joined
Aug 15, 2012
Messages
7,663
Reaction score
655
Location
New York
Daylight savings is automatic, your time zone isn't.
 
OP
G

gibbomufc

New Member
Joined
Feb 23, 2012
Messages
25
Reaction score
0
It should be GMT +1 as we put the clocks forward on the last weekend of march for daylight saving time (bst)

I'm confused! ;s
 

willerz2

Super Moderator
Staff member
Joined
Aug 15, 2012
Messages
7,663
Reaction score
655
Location
New York
Time Zone's at GMT+1 daylight savings inclusive, meaning you have to set your time zone for GMT + 1 DS inclusive.
 
OP
G

gibbomufc

New Member
Joined
Feb 23, 2012
Messages
25
Reaction score
0
Shouldn't this be set already though, as its set automatically?
 

willerz2

Super Moderator
Staff member
Joined
Aug 15, 2012
Messages
7,663
Reaction score
655
Location
New York
It's set automatically for future daylight savings, not your current one. Users think that smartphones are smart in that they're able to find everything out, but it's actually so dumb that it has to be fed information first before it can do anything.
 
OP
G

gibbomufc

New Member
Joined
Feb 23, 2012
Messages
25
Reaction score
0
So how do I get things back to normal? I'm still having to set the time manually
 

willerz2

Super Moderator
Staff member
Joined
Aug 15, 2012
Messages
7,663
Reaction score
655
Location
New York
All you have to do, is set the time zone to GMT +1, leave everything else as is, and it'll change on it's own after you set it to GMT +1 and there's DLS again
 

willerz2

Super Moderator
Staff member
Joined
Aug 15, 2012
Messages
7,663
Reaction score
655
Location
New York
Toggle Set Automatically off, change the time zone to GMT + 1, then toggle Set Automatically back on
 

Most reactions

Top