What's new

Signal issues

escalade6103

New Member
Joined
Jul 15, 2011
Messages
74
Reaction score
1
I've never had any issues with signal till recently. Ive always had 4 to 5 bars and now I'm only getting 2 most of the time. It's terrible! And so frustrating. I've turned it off and back on to update the towers and also called *228 and it never gets better. Randomly it does get up to 4 bars but never 5 bars. Any ideas? Anyone else having this issue?
 

MauiWowwee

New Member
Joined
Mar 26, 2012
Messages
12
Reaction score
0
I get around three to four bars in my apartment. The only issue I have is when I'm in the parking lot across my building then I get switched to roaming and I'm in the open. I always forget to do the *228 thing when I travel out of state and get frustrated thinking I got a defect phone.
 

xrayeyes

Well-Known Member
Joined
Jun 8, 2011
Messages
1,606
Reaction score
223
Location
Charlotte burb
We went through a period of that a few months ago when Verizon was updating towers in our area (NC). We used to be in an Alltel area. Now it's better. If I recall, they still had tower work to do in other areas. You may want to contact a corporate store and see what they have to say about it. Don't even bother with a franchise...they don't know much of anything!
 

zig9449

New Member
Joined
Aug 20, 2011
Messages
3,206
Reaction score
108
Location
PA
Yeah man. It probably has nothing to do with your phone......most likely the towers.
 
OP
E

escalade6103

New Member
Joined
Jul 15, 2011
Messages
74
Reaction score
1
Yeah I'm guessing it's cause their upgrading to 4g. Glad it happening now so when I get my 4g iPhone 5 it will be up and running good.
 

Skull One

Super Moderator
Staff member
Joined
Apr 27, 2011
Messages
4,431
Reaction score
580
Location
Earth
If you are on Verizon, *228 allows you to select one of two options.

Option 1 downloads activation data and initializes your phone for using on the network.

Option 2 downloads the PRL (Preferred Roaming List).
 

jjmartinez1982

New Member
Joined
May 30, 2011
Messages
84
Reaction score
1
Does the prl update remove previous updates or does it simply add to the list? In other words, I'm I go to a different county and do it, do I have to redo it when I get back to mine or will it now know both lists?
 

Most reactions

Top