What's new

Ringtones

claynz

New Member
Joined
Sep 13, 2010
Messages
65
Reaction score
0
Location
Wellington, New Zealand.
Is there a issue with ringtones on a Jailbroken phone? I can not get them into the ringtone folder to sync or when I do using IMTOO ringtone maker it still gives me errors when I sync the phone
 

Gregoris

Administrator
Staff member
Joined
Jun 15, 2010
Messages
11,966
Reaction score
617
Location
United Kingdom
but what do you do? and what do you use to convert.. in detail if you can
 
OP
C

claynz

New Member
Joined
Sep 13, 2010
Messages
65
Reaction score
0
Location
Wellington, New Zealand.
First off I tried doing it via itunes by creating AAC version and changing time to less than 30 seconds then dragging it to desktop and renaming the extension to .m4r at this point when I drag it to itunes ringtone folder nothing shows up in itunes, I've also tried adding the file manually and the same result.
I have also used IMTOO Ringtone maker and that program adds the ringtone to itunes automatically and shows up in ringtones but when I do a sync it says it fails sync the ringtone
 

Gregoris

Administrator
Staff member
Joined
Jun 15, 2010
Messages
11,966
Reaction score
617
Location
United Kingdom
maybe the program makes the songs for longer then 30 seconds?

best way to do it if your jailbroken... itunes conver to aac then rename to .m4r as you done then in openSSH upload them to the ringtones folder..

======

the way your doing it should be fine if you add to the ringtones folder, not in the iphone tab ringtones add to library then in the iphone ringtones tab select chose what tones to have and select them all, i hope that makes sense
 

Gregoris

Administrator
Staff member
Joined
Jun 15, 2010
Messages
11,966
Reaction score
617
Location
United Kingdom
or that... ^^ thats what he has been doing and the tones dont show up. so some where n that process hes been doing it wrong, im sure with the very helpfull link you gve it will become clear
 
OP
C

claynz

New Member
Joined
Sep 13, 2010
Messages
65
Reaction score
0
Location
Wellington, New Zealand.
Ok, I have played the ringtone file on the desktop I had stored there and it added it to itunes so I went to devices / ringtones checked the ringtone to sync and the sync completed without error but still doesn't show up in the sounds setting on the phone.
How do I openSSH to upload it?
 

Gregoris

Administrator
Staff member
Joined
Jun 15, 2010
Messages
11,966
Reaction score
617
Location
United Kingdom
if your jailbroken open cydia and get the app openSSH then from your computer take the ip address of your iphone then use that as a connect ip with an app like winSCP if your windows and filezilla on mac and username: root password alpine

i would use terminal to change that root password to be more secure
 
OP
C

claynz

New Member
Joined
Sep 13, 2010
Messages
65
Reaction score
0
Location
Wellington, New Zealand.
Cheers, I am using this Panda PC Suite software and went to Files/Library/Ringtones and added it there and now it appears on the phone thanks.
 

Gregoris

Administrator
Staff member
Joined
Jun 15, 2010
Messages
11,966
Reaction score
617
Location
United Kingdom
excellent. no worries. i also like that way they dont have to be under 30 seconds
 

Kensterfly

Member
Joined
Sep 2, 2010
Messages
102
Reaction score
2
Ok, I have played the ringtone file on the desktop I had stored there and it added it to itunes so I went to devices / ringtones checked the ringtone to sync and the sync completed without error but still doesn't show up in the sounds setting on the phone.
How do I openSSH to upload it?

I went through this whole process this morning.. twice. The newly created ringtone did not show up in 'ringtones' on the iPhone after I synced. I tried rebooting the phone and that did not work. But as soon as I disconnected the phone from the cable.... Bingo! there is was!

As long as it is showing up under Ringtones in Itunes, do the Sync then disconnect. Maybe reboot after the disconnect.

Let us know if that works.
 

Most reactions

Top