What's new

Downgrade 5.1 to 5.0.1?

zig9449

New Member
Joined
Aug 20, 2011
Messages
3,206
Reaction score
108
Location
PA
Jmills87 said:
It depends on your internet spped. I can download a 4S IPSW in about 13 minutes. And yes, that error indicates that the firmware file you were using was corrupt.

Wow...I have such a horrible Internet connection I am lucky to get an iPSW downloaded in 2-3 hours....and thats if I'm lucky.lol.

But yeah definitely depends on the Internet speed.
 

InkedAdrenaline

Active Member
Joined
Apr 5, 2012
Messages
495
Reaction score
36
Wow...I have such a horrible Internet connection I am lucky to get an iPSW downloaded in 2-3 hours....and thats if I'm lucky.lol.

But yeah definitely depends on the Internet speed.

Really? Holy crap! I have more respect for Verizon fios now. I have the Verizon fios 35/35mb Internet and I downloaded ipsw thru snowbreeze in about 5min tops.
 

zig9449

New Member
Joined
Aug 20, 2011
Messages
3,206
Reaction score
108
Location
PA
InkedAdrenaline said:
Really? Holy crap! I have more respect for Verizon fios now. I have the Verizon fios 35/35mb Internet and I downloaded ipsw thru snowbreeze in about 5min tops.

That's the price I pay for free wifi from my neighbor I guess.lol.
 

kayshow

New Member
Joined
May 11, 2012
Messages
7
Reaction score
0
I've saved SHSH blobs with both tinyumbrella and iFaith for my iphone 4. I may have to upgrade to 5.1.1 soon for some baseband unlocking reasons, will i have any trouble downgrading back to 5.0.1? I just want to make sure i have all my bases covered.
 

zig9449

New Member
Joined
Aug 20, 2011
Messages
3,206
Reaction score
108
Location
PA
kayshow said:
I've saved SHSH blobs with both tinyumbrella and iFaith for my iphone 4. I may have to upgrade to 5.1.1 soon for some baseband unlocking reasons, will i have any trouble downgrading back to 5.0.1? I just want to make sure i have all my bases covered.

I don't understand why you would *upgrade* for "baseband" unlocking reasons.

What does that mean?

Is your baseband already unlocked....and why would you "need" to upgrade?
 

DaMrsz31

New Member
Joined
Nov 15, 2011
Messages
44
Reaction score
0
$image-3657348350.jpg

I been stuck here for bout 20 mins
 

kayshow

New Member
Joined
May 11, 2012
Messages
7
Reaction score
0
My baseband is not unlocked. I found a site where they claim to unlock the 04.11.08 baseband but only for iphones locked to the at&t network. Apparently, after the unlock i need to update via itunes before my phone can be fully unlocked.
 

zig9449

New Member
Joined
Aug 20, 2011
Messages
3,206
Reaction score
108
Location
PA
harke said:
Does downgrading ios downgrade baseband too

Nope. Baseband cannot be downgraded once it has been updated.

If you rely on an unofficial unlock of your baseband, then restoring to stock iOS of the latest version will also update your baseband....and you may still be able to downgrade the iOS if you have SHSH saved, but the baseband cannot be downgraded.

Using redsn0w to downgrade an iPhone 4S will update its baseband to the latest version....because redsn0w updates to the legates firmware before the actual downgrade.
 

zig9449

New Member
Joined
Aug 20, 2011
Messages
3,206
Reaction score
108
Location
PA
DaMrsz31 said:
<img src="http://www.iphoneforums.net/forum/attachment.php?attachmentid=6675"/>

Does this mean that my blobs are saved

Yes. That means your blobs are saved. When you are downgrading via redsn0w you must use the 5.0.1(9A405) SHSH blob with the 9A405 build 5.0.1 iPSW.

You cannot use the 5.0.1(9A406) build because it is a beta build.

So make sure you use 5.0.1 9A405 SHSH with a 5.0.1 9A405 iPSW.
 

zig9449

New Member
Joined
Aug 20, 2011
Messages
3,206
Reaction score
108
Location
PA
DaMrsz31 said:
<img src="http://www.iphoneforums.net/forum/attachment.php?attachmentid=6676"/>

And what does this mean?

Error 3194 is when you try to restore to an unsigned iPSW.

When restoring through iTunes you have no choice but to restore to iOS 5.1.1....iTunes will not allow you to restore to any previous version of iOS.
 

DaMrsz31

New Member
Joined
Nov 15, 2011
Messages
44
Reaction score
0
I have the 05 blobs n every time I do it gets hung at loading part
 
Top