Unable to join the network

Discussion in 'iPhone Help' started by taz, Aug 17, 2010.

  1. taz
    Offline

    taz New Member

    Joined:
    Aug 17, 2010
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Hello Everyone,

    Im using a Netgear WGT624 v3 version V2.0.26_1.0.1NA and I cant connect to my Wifi. To start off I even disabled my Wifi security and it still didnt work. I have tried WEP, WPA, WPA2, nothing works. Now if I disabled my security it shouldnt need WEP, etc. Is this a compatability issue, is my router to old? Im able to connect to other Wifi networks just fine. I have cleared my network settings in my phone, rebooted the router and im still left with nothing. Any help would be great.
  2. DannyBoy
    Offline

    DannyBoy New Member

    Joined:
    Jun 17, 2010
    Messages:
    2,736
    Likes Received:
    21
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Lubbock, TX
    I use a netgear and use WEP. So not sure what the deal is. It's definitely a router problem tho. How old is it? Also you might make sure it's not setup to manually confirm to add the device to your network.
  3. Shredz
    Offline

    Shredz New Member

    Joined:
    Aug 24, 2010
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I'm having a similar problem. I'm using a Linksys WRT610N, which has 2 bands- a 2.4G for data and a 5G for other media (which I'm not currently using). My phone sees the WiFi network, but the password won't allow access. My understanding is that iPhone 4 supports 802.11b/g networks and 802.11n (2.4G only).... which is within the scope of the phone(?)

    I downloaded the newer files for the router (an upgraded firmware and setup wizard), uninstalled anything to do with the old wizard, reset and rebooted the router, and my phone popped onto it without issue. I installed the firmware through the wizard, configured the PW on a WPA2, and tried the phone...denied. I went into the config wizard, removed the PW and the phone was into the WiFi right away.

    The other computers (and another family member's crackberry) in the network accept the PW and access without issue.

    I'm left thinking it's the phone. I'm going to keep looking for a fix....
    Last edited: Aug 25, 2010
  4. mqt1969
    Offline

    mqt1969 New Member

    Joined:
    Mar 13, 2011
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Same here. I have done it all, reset everything even leave unsecure. It will take the ifone 4g like 5 times to connect but when I am at the apple store it works just fine. I just dont get it.
  5. hoserama
    Offline

    hoserama Member

    Joined:
    Jun 20, 2010
    Messages:
    378
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Orlando, FL
    I had the same problem with my WRT610N. Set it to WEP and all worked fine.
  6. mqt1969
    Offline

    mqt1969 New Member

    Joined:
    Mar 13, 2011
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Try update to 4.3 and adding yur ifone MAC into router and choosin wpa + tsk combo. Dont use wpa alone. I also tried wep but no luck kept gettin unable to connect. 4.3 version still made me connect like 5 times but now workin well. Usin ifone to type this msg now that i m half bald from pullin hair omg
  7. mqt1969
    Offline

    mqt1969 New Member

    Joined:
    Mar 13, 2011
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Forgot mention. Router is netgear wdnr3700 the latest one. I kno 3700 is correct not sure on letters
  8. Iphone76
    Offline

    Iphone76 New Member

    Joined:
    Jun 2, 2011
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I was having trouble connecting to my WiFi at home. Here is how I solved it:

    1. If you are able to connect to other WiFi networks with ease, but are having trouble with one particular Wi-Fi network, the problem is likely with the router and not the IPhone.

    2. I have AT&T Uverse with a 2WIRE WiFi router. I went to the settings for WiFi on my home computer, by entering the http:168.192.1 etc. found on the side of my router into the address bar of Internet Explorer, then hit "enter" then went to SETTINGS>LAN>WIRELESS.

    3. Under "Wireless Channel", my router was set to "Channel 9". I changed this setting to "Auto". My IPhone now connects with ease to my home Wi-Fi. The Wireless Channel currently displayed is "1".

    4. I think someone nearby may have a Wi-Fi that is set up on Channel 9, and this was interfering with my Wi-Fi connection.

    5. Also, under "Wi-Fi Protected Setup" I changed the setting to "Enabled". I'm not sure if this helped, but it may have made a difference.

    I sure hopes this helps some people out there, as this is a very frustrating problem to deal with. One of the keys is persistance, if you get frustrated, take a break and try again tomorrow morning.

    Good Luck!

Share This Page

Search tags for this page
at t iphone unable to join the network
,
get unable unable to join network iphone
,

iphone 4s unable to join network

,
iphone 4s unable to join the network
,
iphone 4s unable to join wireless network
,
iphone 5 message unable to join the network
,
iphone 5 unable to join network wifi fix
,
iphone says unable to join network uverse
,
iphone unable to join home network
,

iphone unable to join network

,

iphone unable to join the network

,
iphone wifi unable to join the network
,
iphone4 unable to join the network
,
netgear unable to join the network iphone
,
unable to join network iphone 4s
,
unable to join network on iphone 4s
,

unable to join the network

,
unable to join the network iphone
,
unable to join the network iphone 4s
,
what iphone 4s my iphone says unable to join network