No voice calls with my 5s

Discussion in 'iPhone 5s' started by kongpup, Oct 2, 2017.

  1. kongpup

    kongpup New Member

    Joined:
    Oct 2, 2017
    Messages:
    7
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    3
    We live in a rural area with mediocre AT&T service and have been using a Wilson DB Pro 4g amplifier which has provided a fairly strong and stable signal for years. Suddenly, about a month ago, I was no longer able to make voice calls with the phone, but text and data are fine and the Mrs's 6 plus also works fine. When trying to make a call, my 5s shows a call attempt being made, but there is no ringing and after a few moments, shows call failed. Phone works fine once I get over the hill and into town. Updated to ios 11, restored network settings, restored factory defaults, replaced sim card - no difference. Thanks for any suggestions.
     
  2. brixtonboy

    brixtonboy Well-Known Member

    Joined:
    Oct 29, 2015
    Messages:
    2,264
    Likes Received:
    2,072
    Trophy Points:
    113
    This was happening before you updated to iOS 11.
    Have you tried resetting your iPhone
    Holding the on and off switches the screen will go blank after a few seconds the Apple will appear release both switches the iPhone will restart itself.
    You just need to put in your password then try it again.
    If that doesn't help come back
     
  3. kongpup

    kongpup New Member

    Joined:
    Oct 2, 2017
    Messages:
    7
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    3
    Yes, tried the resets and restores. Also spoke with the salesman at the AT&T store - he's the one who suggested replacing sim card.
     
  4. scifan57

    scifan57 Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Sep 24, 2012
    Messages:
    18,848
    Likes Received:
    16,035
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Regina, Canada
    Have you tried resetting your 4G amplifier?
     
    • Like Like x 1
  5. kongpup

    kongpup New Member

    Joined:
    Oct 2, 2017
    Messages:
    7
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    3
    The only reset that I'm aware of with this unit would be to unplug it and power it back up. I've tried that - is there another way?
     
  6. scifan57

    scifan57 Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Sep 24, 2012
    Messages:
    18,848
    Likes Received:
    16,035
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Regina, Canada
    Not that I know.
    Since your iPhone works properly when not using the signal from the amplifier, the problem is almost certainly in the amplifier. Is it new enough to be under warranty?
     
    • Like Like x 3
  7. kongpup

    kongpup New Member

    Joined:
    Oct 2, 2017
    Messages:
    7
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    3
    No, it's a few years old - also, the Mrs's 6+ works fine in the amplified zone.
     
  8. scifan57

    scifan57 Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Sep 24, 2012
    Messages:
    18,848
    Likes Received:
    16,035
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Regina, Canada
    It's entirely possible for one iPhone to work with such an amplifier when another one doesn't. The fact that yours has a proper cellular connection elsewhere says that the problem is not with the iPhone.
     
    • Agree Agree x 1
  9. kongpup

    kongpup New Member

    Joined:
    Oct 2, 2017
    Messages:
    7
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    3
    So it would seem.
     
    • Like Like x 1
  10. brixtonboy

    brixtonboy Well-Known Member

    Joined:
    Oct 29, 2015
    Messages:
    2,264
    Likes Received:
    2,072
    Trophy Points:
    113
    My iPhone 5s had the same problem, no calling until l went outside, l changed to a pay as you go card from Telekom some months back. The signal was fine.
    At last the old contract has ended and l no longer have to waste money on it.

    Must admit it’s frustrating to see them advertising on TV about how fantastic there Service is, all over Germany. They don’t point out that you need to be outside.
    In certain areas.
     
    • Like Like x 2
  11. kongpup

    kongpup New Member

    Joined:
    Oct 2, 2017
    Messages:
    7
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    3
    Bought a refurbed 6S. Set the phone up and the problem was exactly the same. Went to the ATT store (where it worked, and was told that it was fine). Called ATT service the next day and described the issue (phone works away from home, but not at home even though the Mrs's 6S+ works fine). Luckily, I had a curious tech. At first, he was perplexed by the situation, then suggested that my signal was just too weak. Then he said, "let me try one more thing - Ok try it now" and the phone worked. I was so surprised that I forgot to ask what he had done on his end, but at least the thing is finally working.
     
    • Like Like x 3
  12. zstairlessone

    zstairlessone Well-Known Member

    Joined:
    Feb 12, 2012
    Messages:
    2,191
    Likes Received:
    3,537
    Trophy Points:
    113
    Does your 5S work now also??
     
    • Like Like x 2
  13. kongpup

    kongpup New Member

    Joined:
    Oct 2, 2017
    Messages:
    7
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    3
    Didn't try it, but I would guess that it does.
     

Share This Page